Jantien Bijvoet
Wat leuk dat je een kijkje op mijn site neemt!
Je vindt hier allerlei informatie over mij als zangeres, maar ook als docent.

Biografie

Al sinds ik me kan herinneren zing ik…midden in de woonkamer gaf ik de mooiste concerten.

Op de kleuterschool speelde ik in mijn eerste musical! Maar zoals zoveel kinderen ben ik begonnen met blokfluit spelen, erg leuk…maar lekker zingen kun je er niet bij. Dus na de blokfluit werd het de gitaar, daar kon ik al beter mee uit de voeten, maar bij het zingen wilde ik ook bewegen.

Dus eenmaal op de middelbare school sloot ik me aan bij een musicalvereniging, zodat ik ook kon dansen en acteren! Heel veel mooie musicals zijn de revue gepasseerd, zoals “Jesus Christ Superstar”, “Cats”, “Hair” en “Evita” waarin in de ik de rol van Evita mocht vertolken. Het werd dan ook snel duidelijk dat ik hier mee verder wilde…dus ging ik ook zanglessen volgen en meldde me aan voor het conservatorium in Alkmaar. Waar ik werd aangenomen in de richting musical/muziektheater.

Ik heb lessen gehad van Pia Douwes, Joke de Cruijf, Maria Rondel, Bas Keijzer , Carolina Mout en vele andere. In 2007 behaalde ik na een prachtige eindexamen met de musical “Pippin” mijn diploma.

Al tijdens mijn opleiding was ik actief als zangdocent en dat ben ik nu nog steeds. Maar ik werk ook als muziekdocent op verschillende basisscholen. Waar ik samen met de basisschool, de docenten en de leerlingen een boost geef aan het muziekonderwijs. Dit doen ik door samen met de school een duidelijke leerlijn muziek op te zetten, de leerkrachten bij te scholen en de leerlingen te stimuleren hun eigen creativiteit in te zetten. Ook ben ik te zien als digi-muziekdocent bij teamtalento.

Als auteur werk ik voor educatieveliedjes, waarin ik samen met twee collega’s liedjes schrijf waar je wat van leert, we maken een combinatie tussen goed muziekonderwijs en zaakvakken, zoals rekenen en taal. Daarbij schrijf ik ook een lesbrief voor de leerkrachten, zodat zij er zelfstandig mee aan de slag kunnen.

Naast al het les geven vind ik het ook heerlijk om zelf op de bühne te staan, ik heb dan ook 6 jaar met de professionele coverband Sesam het hele land door getoerd. Nu ben ik vooral alleen op pad of met een gitarist/pianist, we spelen tijdens verschillende gelegenheden zoals huwelijksceremonies en uitvaarten, maar ook gaan we met ons eigen programma langs theaters en kerkjes. Verder ben ik als freelance zangeres bij verschillende projecten te horen, zoals in de kooruitvoering van de Musical Joseph als Vertelster.

En tot slot ben ik begin 2018 gestart met de Master kunsteducatie in Groningen, waar ik mijn expertise op kunst educatief vlak verder vergoot.